Maxxyn kätköt 27.

Päivitetty 12.8.2008.

Marionin Kauha / The dipper of Marion

Difficulty = 1,5 / Terrain = 1,5 tavallinen

N 6519.623 E 02531.182
Pohjois-Pohjanmaa, Ii, Yli-Iin tien varressa.Tämä kätkö on tehty 23.4.2005 ja uusi purkki kadonneen tilalle viety 2.9.2006. Koordinaatit muuttuivat hiukan!
Tällä sivulla kerrotaan Marionin Kauha/The dipper of Marion kätköstä.

Tämä kätkö on Marionin kauhan luona, Iijokivarressa.
Yli-Iin tien varressa, Iijoen rannalla on kaikki mitä Suomen suurimmasta kaivinkoneesta on vielä jäljellä. Marion 7400 laakakauhakaivinkoneita valmistettiin tiettävästi 94 kpl vuosien 1940 ja 1974 välisenä aikana. Kolme näistä toimi Suomessa. Koneen erikoisuus oli sen liikkumistapa. Sillä oli kaksi 'tossua', joilla se pystyi liikkumaan takaperin reilut kaksisataa metriä tunnissa. Tämä Marion kulki Iijokivartta kaivaen 1972 vuoteen saakka. Kun suuret kaivuutyömaat loppuivat, eikä konetta saatu myytyäkään, se päätettiin 25 vuoden 'eläkkeelläolon' jälkeen lahjoittaa Iin kunnalle. Kunta ei kuitenkaan ottanut lahjoitusta vastaa peläten suuria kunnostus- ja ylläpitokustannuksia. Niinpä Marion myytiin romuraudaksi ja pilkottiin osiin 1996 syksyllä. Kauha jätettiin muistoksi suuresta jättiläisestä.
Jokivarressa liikkuu kesäisin välillä paljonkin kalastajia, joten varo paljastamasta kätköä ulkopuolisille (toisaalta tämänhän pitäisi olla itsestäänselvyys).

Lähellä oleva kätkö on MPA Ii

Kätköpurkki on 0,3 litran pakastuspurkki ja siellä on vaihtotavaroita. Purkki on sellaisessa paikassa, ettei kivien päällä tarvitse kontata! Laita "naamiokivet" samalla tavalla, että purkki pysyisi tallessa. Kätkö saattaa olla vaikeasti löydettävissä lumen aikana.
Tämä kätkö tehtiin yhdessä JMA:n kanssa, joka toimii myös kätkön kummina.
Purkki ja silicat vaihdettu huollon yhteydessä 15.6.2008.


Marionin kauha illan kajossa.

Tästä linkistä pääset geocaching-kätkösivulle:

Marionin Kauha/The dipper of Marion 1,5/1,5 tav. norm.


Tästä takaisin etusivulle.

Tarkasta aina kätkökuvaus ennen käyntiä mahdollisten muutosten takia!

sp: